УЕФА забрани на Шериф мачове от ШЛ в Приднестровието


Н. Гавазов

Шериф Тираспол няма да може да играе мача от първия квалификационен кръг на Шампионска лига с босненския Зрински в Тираспол - мачът трябва да се проведе извън Приднестровието. Това решение бе обявено на 24 юни от УЕФА.

От Съюза на европейските футболни асоциации подчертаха, че решението да не се провеждат мачове от турнири на УЕФА в Приднестровието до следващо нареждане е взето поради настоящата ситуация със сигурността в региона.

"Решението се основава на съображения и заключения, последователно направени от агенции, специализирани в международния политически и стратегически анализ, чиито доклади бяха прегледани от администрацията на УЕФА след оценка на текущата ситуация в Приднестровието“, се казва в изявление на официалния уебсайт на организацията.

Шериф трябва да предложи алтернативен стадион за провеждане на мачове за Европейската купа, който отговаря на всички правила на УЕФА и да играе там, докато забраната остане в сила. Срещата между Шериф и Зрински ще бъде реванш за тима на Тираспол и трябва да се проведе на 13 юли.

345