Байерн успя да не загуби срещу РБ Залцбург (видео)


F.

РБ Залцбург и Байерн Мюнхен не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига.

 Домакините успяха да поведат в 21-ата минута с красиво попадение на резервата Адаму. Карим Адейеми спечели няколко метра, комбинира с Чуквубуике Адаму, който с безпощаден изстрел от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Свен Улрайх. Любопитно е да се отбележи, че голмайсторът се появи в игра в 9-ата минута, заменяйки контузения Ноа Окафор.

Три минути по-късно домакините имаха страхотен шанс да удвоят преднината си, когато Бренден Ааронсон пое топката около точката за дузпата, освободи се от бранителите на Байерн и стреля опасно, но Улрайх успя да избие.

След почивката Байерн създаваше по-интересните положения. Четвърт час преди края се стигна до инфарктна ситуация пред вратата на РБ Залцбург след остра контраатака. Коман намери Сане, той стреля, Коен спаси с лявата ръка, а връхлитащият Томас Мюлер не успя да стигне до добавка. 

В 90-ата минута зверският натиск на баварците в крайна сметка даде резултат, когато Томас Мюлер свали въздушна топка към Кингсли Коман, който я овладя и стреля безпощадно в близкия ъгъл на Кьоен, който този път нямаше как да предотврати попадението. Така Байерн успя да не загуби този мач, а интригата остава за реванша.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



781