Пюел: Не можем да се съревноваваме с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел не беше доволен от поражението с 0:3 от Реал Мадрид в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига и отпадането на отбора си от по-нататъшно участие в турнира. За разлика от миналата година, този път неговия тим не успя да преодолее испанския гранд и напусна надпреварата след равенство във Франция. Пюел призна превъзходството на "Кралския клуб", но също така смята, че Лион е загубил, защото е допуснал много глупави голове в Мадрид.

"Поздравявам Реал Мадрид. Тази нощ не можехме да се съревноваваме с тях. Те ни държаха под напрежение от самото начало и успяха да вземат каквото искаха. Не успяхме да подобрим играта си през целия мач. Започнахме добре през второто полувреме, но за сметка на това допуснахме два глупави гола, което не биваше да се случва", заяви Пюел на пресконференция след двубоя.

"Помогнахме на Реал да направи това, което прави най-добре - да използва свободните пространства. Не бяхме спокойни и прецизни в пасовете и движението си по терена. Най-лошото е, че бяхме нервни. Смятам, че всичко това повлия на играта ни. Лорис спаси каквото можа, но вторият им гол ни прекърши. Миналата година също имахме тежко първо полувреме на "Сантяго Бернабеу", но издържахме и след почивката играхме отлично. За съжаление, тази вечер това не можа да се случи", допълва старши треньора на Лион.

 

154