Анчелоти: Не бива да се отпускаме, защото Копенхаген идва за победа


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти предупреди играчите си, че класирането им за следващия етап на турнира Шампионска лига все още не е гарантирано. Както е известно, двата отбора излизат един срещу друг на „Стамфорд Бридж" утре вечер в среща-реванш от осминафиналите на турнира, като „сините" имат два гола преднина пред своя противник.

„Можем да кажем, че нас ни очаква второто полувреме на един напрегнат мач. През първата част изглеждахме уверено. И на нас ни е необходимо да съхраним тази увереност. В никакъв случай не бива да си мислим, че сме отишли на четвъртфинал. Все пак, играчите на Копенхаген идват в Лондон за победа. Така че, малко отпускане в нашите редици ще ни струва много скъпо. След победата в Дания, а също и над Юнайтед и Блекпул увереността ни нарасна. Ако е възможно, ще добавим още в този компонент", заяви Анчелоти на днешната пресконференция преди мача.

„Все още не съм определил състава и най-вероятно ще го направя преди срещата. Хубавото е, че всички играчи са здрави и аз искам да ги използвам в процеса на подготовка за мачовете с Копенхаген и Манчестър Сити. В моя отбор няма само 11 футболисти. Така, че аз ще разчитам на всички. Важното е, че се завърна Алекс, който тренира с общата група, а Бенаюн започва работа в четвъртък и петък", допълва италианския специалист.

 

98