Луческу: Играчите на Рома са непрофесионалисти


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу обвини футболистите на Рома, че са се държали непрофесионално на терена и не са могли да приемат достойно загубата от неговия отбор. Както е известно, в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига украинския гранд победи „вълците" с 3:0 и с общ резултат 6:2 от двата мача продължава в следващия етап на турнира.

„Играчите на Рома бяха твърде изнервени и много груби. Сърна постъпи грешно, когато се подигра с италианците след отбелязването на гола и аз му казах, че ще го сменя, ако продължава така. Но реакцията на противниковите футболисти беше непрофесионална", заяви след мача Луческу.

„Те почти нямаха шансове да продължат, защото ги победихме с 3:2 на „Олимпико", но все пак това е един опасен отбор и аз познавам добре тяхната сила. Трябваше много да внимаваме, защото започнаха много силно тук и аз наистина бях обезпокоен. След като вкарахме гол обаче се успокоих, а и играчите ми заиграха ентусиазирано, докато противника се изнерви и Мексес си получи каквото заслужаваше. Очевидно е, че с човек повече те вече не можеха да ни се противопоставят и ние доминирахме до края", допълва наставника на Шахтьор.

 

132