Фабрегас: Не бива да даваме пространства на Меси


Н. Гавазов

Сеск Фабрегас е готов да излезе тази вечер срещу Барселона и да вземе реванш срещу бившия си отбор за поражението на „артилеристите" миналата година в Шампионската лига. Както е известно, тогава лондончани излетяха от четвъртфиналите на турнира, а по ирония на съдбата, сега двата отбора отново се срещат на плейофите в Шампионската лига. Миналата година заради контузия Фабрегас не успя да помогне на своя отбор, но тази вечер, след огромни усилия да се възстанови от контузията си, „диспечера" на националния отбор на Испания е готов да излезе на терена на „Ноу Камп".

Според Сеск, срещата в Каталуния ще бъде особена, но това едва ли би му повлияло върху играта.

„Разбира се, аз много съм радостен, че се връщам тук и за мен това ще бъде особен мач. Но аз съм длъжен да бъда професионалист и да дам всичко необходимо от себе си за доброто на Арсенал. През последните две седмици се страхувах, че травмата може да ми попречи отново да играя с Барселона, но сега се чувствам много добре. Стараех се да не форсирам лечението, защото на преден план стоят интересите на клуба и аз съм длъжен да не рискувам своето здраве. Това щеше да е непрофесионално от моя страна, защото по този начин щях да подведа съотборниците си", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Фабрегас.

„Рецептата да победим Барселона е да не даваме празни пространства на Меси, който миналия сезон ни вкара четири гола. Ние показахме вече как може да ги победим. Важното е да играем своя си футбол, да не забравяме, че представляваме Арсенал и да ги накараме да ни уважават за това", допълва капитана на „артилеристите".

 

165