УЕФА свали изненадващо назначението на Аткинсън в Шампионската лига


Н. Гавазов

УЕФА на своя официален сайт публикува промени в съдийските назначения за срещите-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Както е известно, срещата в Барселона ще бъде ръководена от швейцарска бригада начело с Масимо Бусака и неговите помощници, страничните рефери - Франческо Бураджино и Мануел Наваро, както и двамата допълнителни съдии Щефан Щудер и Сирил Цимерман.

Интересното е, че в другия мач, който ще се играе във вторник Шахтьор - Рома главен съдия трябваше да бъде Мартин Аткинсън с помощници Майкъл Маларки и Питър Керкап, както и допълнителните съдии Андрю Маринър и Майкъл Джоунс.

Днес обаче, в ранния следобед, изненадващо Аткинсън бе сменен с друг англичанин - Хаурд Уеб, като причината за подмяната не беше коментирана. Също така опитите на репортери на DRS 1 да изкопчат информация за причините довели да смяната на рефера, бяха отклонени от шефовете на съдийската комисия на УЕФА. 

Според специалистите, причината за това е големия натиск на който е подложен Аткинсън в английските медии. Както е известно, скандалния рефер обслужваше миналия вторник срещата Челси - Юнайтед и с действията си повлия на резултата в мача, в който „сините" победиха с 2:1.

 

121