Фабрегас излиза срещу Барселона, Сонг отпадна от групата


Н. Гавазов

Днес полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас ще премине допълнителни медицински изследвания, които ще покажат дали той ще може да вземе участие в срещата - реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Барселона, която ще се играе на 8 март в Испания. Капитанът на „артилеристите" рано тази сутрин премина първата част от тестовете, а в момента - около 12:00 часа българско време ще бъде подложен на последни медицински изследвания, след което ще бъде решено дали да отпътува с групата на Арсенал за каталунската столица или остава в Лондон.

Според мениджъра на „артителистите" Арсен Венгер, първоначалните резултати са обнадеждаващи и почти сигурно е участието на Фабрегас в мача. Добрата новина за феновете на клуба от „Емирейтс" е участието и на Джак Уилшър, който се контузи по време на финала за Купата на Лигата срещу Бирмингам, но успя да се възстанови.

„Уилшър е напълно готов за мача. Фабрегас има да мине още един последен тест, но на 90 % мога да кажа, че ще пътува с нас. Това е от много важно значение за нас, защото той е важно звено между защитата и нападението. Той е и лидер на отбора и е много важно присъствието му в такъв важен мач. За съжаление, Алекс Сонг няма да играе. Той премина тестовете в неделя сутрин и те показаха, че остава вън от състава", заяви Венгер за Sky Sports.

 

86