Волфсбург – Севиля: гостите ще оправдаят очакванията


Н. Атанасов

Волфсбург – Севиля
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 29.09.2021 г.
Час: 22:00

Волфсбург се завърна обратно в Шампионската лига. Това стана факт, след като "вълците“ завършиха на 4-то място през отминалия сезон. Начело на Волфсбург е нидерландецът Марк ван Бомел. Бившият футболист на ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Барселона и Милан ще се опита да направи кариера и като успешен треньор.

До момента бившият халф се представя много добре като наставник на "вълците“. След първите шест кръга на сезона в Германия Волфсбург е на 3-то място в класирането и е на три точки от върха.

В първия си мач от групите на Шампионската лига тимът завърши 0:0 на гости на Лил.

Аут за домакините са Шлагер, Уилиам, Бялек, Отавио и Брукс.

Севиля и Ред Бул Залцбург завършиха при резултат 1:1 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Срещата влезе в историята на Шампионската лига, след като през първата част бяха отсъдени рекордните четири дузпи. Три от тях бяха за гостите от Австрия, които изпуснаха две. В края на мача хората на Хулен Лопетеги дори можеха да се поздравят с успех, въпреки че играха почти цяло полувреме с човек по-малко, след като Ен-Несири беше изгонен заради втори жълт картон.

Иначе Севиля е считан за фаворит в своята група "G“. През последното издание на най-престижния клубен турнир "рохибланкос“ стигнаха до осминафиналната фаза, където бяха елиминирани от Борусия Дортмунд. Амбициите на андалусци отново са големи, а Хулен Лопетеги разполага със състав, който е способен да го направи.

Прогноза: Волфсбург – Севиля 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Севиля (Хулен Лопетеги)
 
Буну
   
Навас
Кунде
Карлош
Акуня
Жордан
Фернандо
Ракитич
Ламела
Мир
Окампос
Вегхорст
Щефен
Филип
Баку
Гилаводжи
Арнолд
Русийон
Борньов
Лакроа
Мбабу
   
Кастелс
 
Волфсбург (Марк ван Бомел)

Прогноза: Волфсбург - Севиля 1:3

384