Сър Алекс: Нулевото равенство е опасен резултат


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че нулевото равенство срещу Олимпик Марсилия в първа осминафинална среща от Шампионската лига. е опасно. Въпреки това, шотландският специалист изрази своята увереност, че неговият отбор ще продължи напред в турнира. Както е известно, лидера във Висшата лига на Англия не оправда предварителните очаквания на специалистите и почти не застраши вратата на своите домакини, които от своя страна имаха повече положения за отбелязване на гол.

„Играта беше разочароваща за мен. Играта беше жива, но никой не искаше да допусне гол и това се оказа решаващо в края", заяви Сър Алекс за ITV Sport.

На въпрос, дали 0:0 е опасен резултат, шотландският специалист добави: „Може да се окаже опасно, но само, ако допуснем гол у дома. Всъщност, всичко зависи от нас, за да спечелим. Мисля, че имаме добри шансове да продължим напред".

Босът на Юнайтед не пропусна да обвини съдията, че е спестил червен картон на играч на домакините за нарушение срещу Уейн Рууни, които получи извеждащ пас от страна на Бербатов и можеше да се окаже лице в лице с вратаря на французите.

„Мисля, че Олимпик имаше късмет тук, защото реферът бе в добра позиция, но и аз не знам защо не отсъди пряк свободен удар, а след това решението е лесно - би следвало да покаже и червен картон", допълни шотландският специалист.

Сър Фъргюсън не пропусна да похвали Крис Смолинг, който игра на мястото на контузения Фърдинанд, както и Евра, който бе освиркван през целия мач, заради участието си в скандала с френския национален отбор на Мондиал 2010.

„Смолинг отново изигра отличен мач. Момчето постоянно се подобрява, явно той иска да бъде голям играч и показа голям усет към защитата. Патрис Евра също игра много добре и не се повлия от освиркванията по негов адрес", допълни Сър Алекс.

 

105