Пюел: Имаме своите шансове


Н. Гавазов

Наставникът на Олимпик Лион Клод Пюел остана доволен от борбеността на своите футболисти в първата осминафинална среща от Шампионската лига с Реал и определи двубоя като истинско зрелище. Според специалистът, битката не е завършила с първия мач и предстои реванш, в който отборът му няма да се отбранява, а ще играе със самочувствие.

„Станахме свидетели на превъзходен мач и истинско зрелище. Намалихме оборотите през второто полувреме, когато противникът започна да използва повече дълги подавания и усили натиска върху нас. Реал вложи максимум усилия в епизода с влизането на Бензема, който веднага вкара. След това ние започнахме отново да играем футбол, проведохме много силен край и вкарахме. Съжалявам за изпуснатите моменти, особено през първото полувреме. Не се получаваше последния пас. Заслужавахме повече, защото дадохме всичко в мача. Резултатът не ни удовлетворява, но играта беше добра", заяви на пресконференция след мача Пюел.

„През второто полувреме видяхме един друг Реал. Имаме своите шансове, независимо, че ни предстои среща на „Бернабеу". Който си позволи да ни подцени обикновено остава крайно разочарован. И сега ще е така. Плюс това ние сме тези, които имаме самочувствие в този сблъсък, с оглед досегашните мачове между тези два отбора", завършва наставника на Олимпик.

 

163