Лопетеги: Превъзхождахме Борусия в 3 от 4-те полувремена


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Севиля Хулиен Лопетеги коментира отпадането на отбора от Шампионска лига.  Напомняме, че Борусия и Севиля направиха 2:2 в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първата среща завърши с победа 3:2 за германския колектив, който се класира за следващата фаза на турнира.

"Трудно е да се примирим с факта, че след първото полувреме губихме с 1:0, защото бяхме по-добри. Отборът продължи да вярва в победата дори след втория гол на противника. Ние сме разстроени и разочаровани. За да бъда честен, не мисля, че го заслужаваме. Искахме да зарадваме феновете си. Ще запазим духа, характера и волята за победа, които отборът показа днес.

Мисля, че никой не може да ни обвини в лоша игра или липса на характер и воля за победа. Без да позволим на съперника да създаде почти един шанс, получихме две попадения. Ето защо вярвам, че моралът, борбеността и волята за победа на отбора днес бяха на толкова високо ниво.

Можехме да продължим и го заслужавахме. Отборът игра страхотно във всеки смисъл: атакувахме добре, защитавахме се, показахме желание и характер. Жалко, че не бяхме възнаградени за това. Превъзхождахме Борусия в три от четирите полувремена", заяви Лопетеги.

236