Венгер загрижен от среща с Барселона


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е загрижен преди днешния жребии за осминафиналите на Шампионската лига, съобщава Eurosport. Както е известно, отборът на французина завърши втори в своята група и ще се изправи срещу някои от класиралите се на първо място, което включва двата испански гранда и Байерм Мюнхен.

Французинът се нуждае отчаяно от трофей, след като пет години не е печелил нищо с Арсенал, но когато стана дума за това има ли значение срещу кой ще се изправи, той изрази своето безпокойство от евентуална среща с Барселона.

„Ние ще приемем жребия такъв, какъвто е. Разбираме, че може да имаме трудности , но това е част от жребия. И едните и другите отбори си имат своите предимства и недостатъци. Германците например имат добра почивка през зимата и на пролет са винаги свежи", заяви Венгер.

„Но вижте Барселона как игра срещу Реал Мадрид. Това беше част от най-добрия футбол, който някога съм виждал. Няма нищо изненадващо, че те досега са нямали слаб мач. Тяхната решителност за постигане на победата и концентрация се виждаше през всичките 90 минути. Показаха невероятно качество и са много труден съперник", завършва френският специалист.

 

95