Гуардиола: Почивка преди Реал? Две седмици тренировки!


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че играчите му няма да имат почивен ден преди срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Реал Мадрид на 7 август.

След поражението от Арсенал с 2: 0 в събота, Гуардиола вече се оплака, че елиминацията му от ФА Къп е нарушила плановете му за Реал Мадрид, тъй като е възнамерявал да използва финала на "Уембли" на 1 август като подготовка за двубоя срещу новоизлюпения шампион на Ла Лига.

Сити сега има почти двуседмична пауза между края на сезона във Висшата лига на 26 юли и срещата с Реал Мадрид, но Гуардиола няма да остави играчите си да почиват.

"Не. Ще продължим да тренираме, когато приключи сезонът в лигата. Можем да използваме тези две седмици, за да работим върху определен стил на игра срещу Реал Мадрид. Те не могат да разчитат на Серхио Рамос, така че трябва да разберем как ще играят. Трябва да подобрим собствената си игра.

Имахме достатъчно шансове срещу Арсенал на "Уембли", но не ги използвахме. Сигурен съм, че можем да създадем шансове срещу Реал Мадрид, но ако не ги използваме, тогава ще бъдем елиминирани. Като цяло съм позитивен. Радвам се, че мога да се подготвя за мача срещу Реал Мадрид и съм оптимист за шансовете ни да стигнем до следващия кръг, имайки предвид играчите, с които разполагаме", заяви Гуардиола.

129