Лампард: Ще пострадаме в плейофите с тази разточителна игра


Н. Гавазов

Мениджърът  на Челси Франк Лампард коментира резултата от мача от 6-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига с Лил (2: 1).

"Имахме добро първо полувреме и изглеждахме страхотно в началото на второто, но отново не по най-добрия начин се разпореждахме със създадените положения. Тревогата ми е, че позволяваме на нашите съперници да останат в играта до последния момент. През целия сезон многократно се натъквахме на подобно развитие на събитията и ми писна да говоря за това отново и отново.

По време на почивката помолих играчите да оказват натиск на противника и те изпълниха моите указания. Никога не съм се съмнявал в отдадеността на моите играчи, но отново трябва да обърна внимание на факта, че трябва да действаме по-ефективно в наказателното поле. Създаваме много шансове, но не ги използваме толкова често, колкото бихме искали, било то в мачовете от Висшата лига или Шампионска лига.

Напуснахме групата и това е добро постижение. В плейофите обаче ще бъде много по-трудно и подобна разточителна игра в атака може да ни струва скъпо.

Няма значение кой ще бъде наш съперник. Във всеки случай това ще бъде много труден сблъсък. Няма да се притеснявам за резултатите от жребия, тъй като е просто невъзможно да получите очевидно по-лек противник на този етап от турнира. Това ще бъде тежко изпитание за нас, но трябва да се радваме, че имаме възможността да играем срещу най-силните отбори  на континента", заяви Лампард.

133