Валверде: Труден мач


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели мислите си относно мача с Манчестър Юнайтед от ¼-финалите на Шампионска лига. Напомняме, че каталунците постигнаха победа с 1:0.

"Виждайки атмосферата и какви отбори останаха в Шампионската лига ... Много е трудно да се играе тук, труден мач, трудно е да се създават шансове за гол. Имаше моменти, в които доминирахме, те също доминираха, но най-добрите положения бяха за нас.

Трябваше да страдаме, за да спечелим. Утре ще разберем по-ясно какво сме постигнали.

Ние се възползвахме от грешка на противника и изиграхме първите 20 минути в неговата половина на полето. Но след това те тръгнаха напред, появи се несигурност в нашите редици, а наша необяснима грешка им позволи да ни пристиснат.

Имахме по-голям контрол над играта, но играхме скоро, искахме да освежим отбора и да си възвърнем контрола над играта. В съботния мач може да има и ротации. Трудно е да се поддържа високо ниво през целия сезон. Когато дойдат такива мачове, отборът отговаря.

Наложихме нашата игра, доминирахме в отрязъка с гола. И двата отбора имат свой собствен стил и всеки се опита да го наложи. Когато те атакуваха, имахме проблеми, имаше проблеми на изхода, правехме грешки. Това бе труден мач", заяви Валверде.

420