Пюел: Шалке и Лион са два ранени звяра


Н. Гавазов

Старши треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел очаква открита игра в мача от първия кръг на Шампионската лига срещу Шалке, отбелязва официалният сайт на УЕФА. Двата отбора, които излизат един срещу друг тази вечер, се представят неубедително в своите първенства, въпреки, че специалистите ги определиха като кандидати за спечелване на шампионатите си. Френският отбор е с 5 точки след пет изиграни кръга и заема 16 място в Лига 1, а немците все още нямат точка и са предпоследни в Бундеслигата.

"Нека не сравняваме играта на полуфинала срещу Байерн. Сега е вече друг сезона и контекста е различен. Трябва да отбележим, че в миналия сезон Шалке до последно се бореше за титлата, което означава, че това е силен отбор. Шампионската лига се различава значително от първенството на Франция. За да имаме добри резултати играчите ни трябва да демонстрират изключително висок потенциал във физическата си, техническата и психологическа подготовка. Мисля, че ни очаква много открит мач", цитира официалния сайт на УЕФА думите на Пюел.

"Повечето специалисти ни смятат за фаворити в групата, но ние трябва да сме внимателни. Още повече, че съперниците ни не са така знаменити както примерно Реал или Барселона и всичко ще бъде много сложно. Ние сме с изравнени сили. Като нас и Шалке са един ранен звяр и са жадни за победа. Уверен съм обаче, че и този сезон ще стигнем далече", завършва наставникът на Лион.

 

202