Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ


Н. Гавазов

Днес се играят пет мача от срещите - реванш на плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Залогът е огромен: евентуалното влизане на всеки един отбор в Клуб 32 би донесло огромни финансови постъпления, които могат да достигнат до десетки милиона евро от телевизионни права и спонсори. Отделно от това за всяка една победа в груповата фаза бонусът е 600 000 евро, което означава, че който отпадне след срещите тази вечер ще загуби не само своята гордост. Futbol TV ще анонсира някои от предстоящите двубои, които ще се играят във вторник вечер.


Севиля - Брага

Стадион: "Рамон Санчес Писхуан"
Начало: 21:45 часа
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


След успешния старт на сезона за Севиля с победата над Барселона с 3:1 в първия мач за Суперкупата на Испания, андалусците записаха две поражения в рамките на три дни. Ако загубата от Барселона на "Ноу Камп" се очакваше, то начинът по който бе допусната тя бе неочакван - защитата на Севиля бе неориентирана, липсваше взаимодействие между средната линия и нападателите, които бяха откъснати от съотборниците си, а Навас, Капел, Негредо и Алваро така и не успяха да се сработят по между си. Преди това пък отбора на Алваро загуби гостуването си на Брага и тази вечер със сигурност домакините ще излязат на своя стадион, носейки бремето на двете загуби.

Брага започнаха сезона повече от добре и в последните си пет мача имат само една загуба - при гостуването си на Селтик португалците загубиха с 1:2, в мач от квалификациите за Шампионската лига, но все пак елиминираха шотландския отбор с общ резултат 4:2. В последния кръг от вътрешното първенство хората на Пациенца завърши наравно като гост на Витория Сетубал и в момента са трети в класирането.

Алварес няма да може да разчита на Скилачи, който е на прага на преминаването сив Арсенал, Гуаренте поради контузия също няма да играе. Палоп и Фабиано имат леки травми, но последните индикации сочат, че те ще вземат участие в срещата. Най-вероятно схемата на игра ще е 4-4-2, с Кануте и Фабиано на върха на атаката.

За Брага отпада Мигел Гарсия, както и резервния вратар Куим, което няма да се отрази на качеството на отбора. Схемата на игра, която Пациенца ще използва е 4-3-2-1.

Срещата няма да бъде лесна за Севиля. Техният съперник пристига със самочувствието на победител и предимството, че отборът е в нужния ритъм заради започналата кампания в португалското първенство. От друга страна, Севиля играят много силно като домакини и пред своята публика ще търсят с всички сили победа с разлика от два гола. Въпросът е да не подценят съперника си.

Севиля - Брага 3:0

 

 


Сампдория - Вердер

Стадион: "Луиджи Ферарис"
Начало: 21:45
Съдия: Виктор Кашай (Унгария)

В първия мач между двата отбора всичко премина по сценария на домакините, докато в 90 минута Пацини не вкара попадението за Сампдория. В този момент картината рязко се смени, но все пак два гола предимство остават в актива на "бременските музиканти". Кипящият "Луиджи Ферарис", който има славата да бъде домакин на една от най-агресивните и предани публики ще бъде 12-я играч за Сампдория, колкото и банално да звучи това. Голът на Пацини не само промени резултата, но и нанесе удар по Вердер в психологически план. Италианците разбраха, че могат да играят като равен с равен с десет човека и да създават положения.

Ако в първия мач експерименталното взаимодействие между Фрингс и Хънт заради липсата на Йозил бе изненадващо за генуезци, то те сега ще бъдат по-внимателни и този коз на Вердер едва ли вече ще има същата сила, както в първата среща. В събота хората на Шааф загубиха гостуването си на Хофенхайм и въпреки, че поведоха в резултата, допуснаха цели четири гола, с което разкриха един свой недостатък - когато срещу защитата се играе агресивно, то тя допуска грешки и се огъва.

Това явно не е останало незабелязано от генуезците, които са настроени именно за агресивна игра.

"Ние ще играем много агресивно от самото начало, защото се убедихме, че Вердер не винаги успява да удържи на бързите ни пробиви. Имаме 90 минути, за да обърнем нещата:, заяви Паломбо

От лагера на немския отбор също са оптимисти.

"Всички в отбора искат да докажат на какво са способни. Това ме прави наистина много щастлив. Знаем силните и слабите страни на противника ни и мисля, че ще се поздравим с успех", заяви от своя страна наставника на Вердер.

За домакините отпадат Лукини и Заури, а схемата на игра много е вероятно да бъде с Пацини в атака, а зад него да застане Касано, като при атаките двамата ще имат подкрепата на Семиоли, Паломбо, Тисоне и Манини.

Алмейда и Налдо не са включени в групата на Вердер заради травми. Най-вероятно Шааф ще усили средата на терена и ще започне мача с един нападател в лицето на Писаро.

Няма съмнение, че това ще бъде гвоздея на вечерта. Търсейки разликата от два гола, Сампдория ще предприеме атакуващи действия от самото начало на мача, докато немците ще играят по-прибрано и ще разчитат на бързи пробиви от страна на Марин и Арнаутович. Очертава се оспорван двубой, в който фактора надхитряне присъства със сигурност.

Прогноза за: Сампдория - Вердер 2:0

 

Останалите срещи са:

Шериф - Базел

Апоел - Залцбург

Андерлехт - Партизан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
165