Зенит победи минимално Оксер


Н. Гавазов

Отборът на Зенит победи френския Оксер с минималното 1:0 в първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. Единственото попадение отбеляза Александър Кержаков още в 3-та минута, след като засече топката с глава след центриране отляво.

Тимът от Санкт Петербург имаше тотално надмощие през първия четвърт час, опитваше с разигравания ниско по земя да организира опасни атаки, но не успя да стигне до положение за удвояване на аванса си. След това французите изравниха играта и изнесоха топката в по-предни позиции, но така и не стигнаха до чисти положения за отбелязване на гол. В 31 минута Широков от домакините пропиля чисто положение за гол, а малко след това съдията си затвори очите за игра с ръка на френски защитник в собственото си наказателно поле.

Началото на второто полувреме започна отново с лек превес на руснаците и Широков отново пропиля чисто положение. В 53 минута след контраатака Оксер бе близо до отбелязването на гол. Футболист на французите излезе сам срещу вратаря на домакините, прехвърли го, но не уцели вратата. В 56-ата Йелен бе изведен сам срещу Малафеев отляво и стреля силно, но стражът боксира.

Постепенно Оксер наложи своето господство на терена и защитата на Зенит бе подложена на сериозен натиск. До друг гол в мача обаче не се стигна и в крайна сметка двата отбора се разделиха при този резултат.

 

105