Ливърпул планира шампионски парад


Н. Гавазов

Ливърпул ще проведе парад в случай на победа над Реал Мадрид във финала на Шампионска лига на 26 май. Мероприятието, посветено на евентуалния успех в най-големия европейски клубен турнир ще се състои на следващия ден в град Ливърпул.

Напомняме, че следващата събота колективът на Юрген Клоп ще се изправи в Киев с действащия победител в Шампионска лига. Мнозина експерти са на мнение, че само по себе си участието на "червените" във финала вече е успех за тях. Но клубът се е прицелил по-нависоко - ако Ливърпул успее да преодолее Реал Мадрид и да завоюва желания трофей, тогава Клоп и хората му ще празнуват триумфа заедно с феновете си.

Според неофициални източници, "червените" предвиждат благоприятен за себе си сценарии на финала и вече са съгласували с градските власти маршрута на движение на открития автобус на 27 май.

Напомняме, че през 2005 година, когато Ливърпул за последно спечели Шампионска лига, парадът на мърсисайдци събра над един милион човека по улиците на града. За сравнение, аудиторията на неотдавнашния парад, посветен на спечелването на титлата на Манчестър Сити във Висшата лига на Англия, събра 100 000 човека.

В момента Ливърпул се готви за решаващия мач в Шампионска лига в Марбеля, Южна Испания. Планира се втората част на подготовката да бъде проведена на Острова, след което тимът да се отправи за Киев. Според неофициални източници, настроението в отбора на Клоп е "много позитивно, всички играчи се отнасят много отговорно към задълженията си и са изпълнени с ентусиазъм преди мача с Реал Мадрид". Липсва информация за състоянието на полузащитника Емре Джан, чието състояние трябва да бъде оценено по време на въпросния лагер-сбор. Напомняме, че немският национал се намира извън игра от средата на март, когато в победен мач срещу Уотфорд получи травма на гърба. През миналата седмица Емре премина задълбочени медицински прегледи, чиито резултати разочароваха и в крайна сметка играчът не получи разрешение да се присъедини към заниманията с отбора.

491