Барса спечели мача със Селтик и своята група (видео)


F.

Барселона победи с 2:0 като гост Селтик и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Благодарение и на тази си победа - каталунците със сигурност ще спечелят първото място в своята Група С.
 
В герой за своя тим се превърна Лео Меси, който вкара и двата гола. Той се разписа в средата на първото полувреме и в началото на второто от дузпа. Така Меси има 100 гола на международно ниво - 92 в Шампионската лига, 3 в Суперкупата на Европа и 5 в Световното клубно първенство.

В 24-та минута Неймар пусна супер пас към Меси, а аржентинецът намери топката от въздуха и я прокара зад Гордън - 1:0. “Детелините" имаха два прекрасни шанса в началото на второто полувреме, като първо Макгрегър, а след това и Дембеле не успяха да преодолеят Тер Стеген.

В 55-та минута Исагире спъна Луис Суарес в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка. Лионел Меси превърна дузпата в гол и оформи крайното 2:0.

С този успех Барселона събра актив от 12 точки, с цели 4 от Манчестър Сити след равенството на гражданите 1:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



143