Юве с късна победа срещу Севиля. Лион също с победа


F.

Ювентус постигна трудна победа с 3:1 при гостуването си на Севиля в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на група "Н" на Шампионска лига. Андалусийците поведоха в 9-ата минута след великолепен гол на Николас Парехо, който бе точен с красив удар от воле.

В 36-ата минута Франко Васкес беше изгонен за втори жълт картон, а в продължението главният съдия Марк Клатенбърг даде дузпа за гостите. Това предизвика гнева на футболистите на Севиля, но в крайна сметка Клаудио Маркизио изравни от бялата точка.
Срещата вървеше към равенство, но в 85-ата минута Леонардо Бонучи с удар по земя даде аванс на Юве. Крайното 3:1 оформи Манджукич в продължението.

Така "Старата госпожа" оглави класирането в групата с 11 точки и си осигури участие на 1/8-финалите, докато Севиля остава с 10 т. Олимпик Лион пък има 7 т. и в последния кръг е домакин на андалусийците, а Динамо Загреб на Ивайло Петев остава без точка, след като загуби с 0:1 като домакин на Лион. Единственият гол в този мач бе дело на Лаказет в 72-ата минута.

168