Реал громи, Дортмунд с трудна победа в групата си


F.

Реал Мадрид разгроми с 5:1 полския Легия Варшава в двубой от третия кръг на предварителна група "F" на Шампионската лига. Така "Белия балет" продължава битката за първото място с Борусия Дортмунд. Германският тим пък се наложи с 2:1 над Спортинг в Лисабон и така дели върха с Реал, като и двата тима имат по седем точки.

Българският национал на Легия Михаил Александров не попадна в групата за мача. Първата част беше сравнително равностойна, като Легия вкара гол от дузпа и уцели греда, но след почивката Реал не остави никакви шансове на своя съперник. Бейл откри в 16-ата минута, а Йдловец си вкара автогол в 20-ата. 120 секунди по-късно Радович върна интригата в мача, намалявайки на 1:2. В 37-ата Асенсио покачи на 1:3. В 68-ата Васкес също се разписа за мадридчани, а в 85-ата Мората оформи крайния резултат.

Въпреки огромното си желание да отбележи своя гол номер 100 в европейските клубни турнири, звездата на Реал Кристиано Роналдо не успя, но пък за сметка на това асистира за две от попаденията на своя тим.

В другата среща Дортмунд победи с 2:1 Спортинг. В 9-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата след асистенция на Марио Гьоце. В 43-ата минута Джулиан Вайгл удвои аванса на своя отбор. В 67-ата минута Сезар върна един гол, но за повече нямаше време.

121