Саутгейт: Пред нас е най-важният мач за десетилетие


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт определи мача с Колумбия от осминафиналите на Мондиал 2018 като най-важният за "Трите лъва" за последните десет години. Претърпявайки минимално поражение от Белгия в Калининград, англичаните завършиха на второ място в група G. Според думите на Саутгейт, неговите подчинени не са играли разхлабено, за да си осигурят по-лесен път в плеойфите. Гарет е доволен от това, как тимът е действал в мача с белгийците и сега е нетърпелив за срещата с Колумбия във вторник.

"Мисля, че се получи равностоен мач. В определени моменти те по-добре контролираха топката от нас, а през първото полувреме имаха по-добри моменти. Но след почивката създадохме няколко добри положения.

Това бе добро изпитание, но ние с едното око гледахме към плейофите. Ние имахме желанието да победим Белгия, но пък пред нас е най-важната среща за десетилетие. Бяхме длъжни да предпазим най-важните си играчи.

Искаме да печелим мачове и не се радваме на загубите. Мисля, че играчите дадох всичко от себе си, изостряха играта и не са правили никакви сметки", заяви Саутгейт.

434