Черчесов: Не трябваше да вършим глупости


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Русия Станислав Черч1есов сподели мнение за мача с Уругвай от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018, който руснаците загубиха с 3:0.

"Позитивният момент е в това, че когато играхме с десет човека след почивката, ние искахме да вкараме, търсехме шанс да вкараме. Трябва да отдадем дължимото на играчите, защото те до края искаха да вкарат. За това пуснах нападател, а не играч от отбраната. В това е положителното.

А минусът е в това, че не бива да започваме мача толкова неправилно. Не трябваше да вършим глупости, за да не се подведем самите ние. Още повече, че съперникът я има класата и без наша помощ. И трите гола дойдоха след статични положения. Вчера 20-25 минути посветихме на това кой къде трябва да застава. Но когато съперникът е добър, тогава той отлично използва своите шансове.

Жирков имаше проблеми в първия мач, а във втория почувства болки в глезена. За това му дадох да почива. Головин не игра заради жълтия картон. Добре, че не го пуснах, защото съдията раздаваше картони наляво и надясно - явно имаше листопад при него", заяви Черчесов.

489