Сампаоли: Утре ще отворим нова страница в историята


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли сподели очакванията си от мача с Нигерия от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Утрешната среща ще е жизненоважна за нас. И двата отбора могат да се класират за плейофите. Според мен, мачът ще е много привлекателен. След загубата от Хърватия изминаха няколко дни, предстои ни последен двубой в групата. Залогът е огромен, очакванията са големи. Нищо не мога да разясня по повод на слуховете. Поех върху себе си отговорността за загубата от Хърватия, на следващия ден вече мислехме само за победа над Нигерия. Сега сме се фокусирали само върху предстоящата среща.

Виртуалният свят никак не ме вълнува, но знам, че хората са съпричастни към него. Трудно е да се отделиш от това. Има факти, от които не можеш да избягаш. Но съм убеден, че утре ще открием нова страница  в историята на аржентинския футбол. В Интернет те смятат за престъпник, ако загубиш мач. Сега няма да кажа стартовия състав, даже футболистите не го знаят. Но имам пълната увереност, че Аржентина по друг начин ще се отнесе към това Световно.

Дали Меси е полезен на отбора? Мачът с Хърватия бе много труден, структурата на този двубой не му подхождаше. Ние нямахме възможност да доминираме на терена. Мисля, че утре Меси повече ще работи с топката, отколкото в предишния двубой", заяви Сампаоли.

417