Сенегал измъкна успеха от Полша в страхотен мач


F.

Сенегал се наложи над Полша с 2:1 във втория двубой от Група “Н" на Мондиал 2018, с който се сложи край на първия кръг в груповата фаза. Двата отбора изиграха много интересен мач, като в крайна сметка европейците не успяха да си спечелят поне точка.

Тиаго Чонек си вкара автогол в 37-ата минута след изстрел на Идриса Гай. Лукаш Пишчек загуби топката край тъча, след което последва атака на африканците, завършена с изстрел от Гай. Топката нямаше да намери целта, но се отклони в тялото на Чонек и залъга Шчесни - 1:0.

"Дружинка Полска" натисна след почивката, но Роберт Левандовски нямаше ден и вратарят Халим Н'Диайе отрази неговите удари. Така се стигна до 60-ата Мбайе Нианг, когато се възползва от огромна грешка в отбраната на съперника и вкара за 2:0. Играчът на Сенегал точно беше получил разрешение от рефера да се завърне на терена след получаване на медицинска помощ край тъчлинията. Гжегож Криховяк не го забеляза и върна топката назад. Там Нианг се възползва от липсата на ориентация у Беднарек и реализира за 2:0, след като задмина и излезлия Шчесни.

В 70-ата минута Милик пропусна да се разпише от добра възможност, но в крайна сметка в 86-ата минута Гжегож Криховяк върна едното попадение, след като бе точен с глава. До края до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка Сенегал се поздрави с успеха.

417