Чили отново триумфира в Копа Америка (видео)


F.

За втора поредна година Чили спечели Копа Америка. Тимът успя да защити титлата си от миналата година, след като отново победиха Аржентина. Това стана факт след изпълнение на дузпи - 4:2 точни изстрела от бялата точка. В редовното време и продълженията двубоят завърши без отбелязан гол - 0:0.

При 11-метровите удари голямата звезда Лео Меси бе антигерой за "гаучосите", като пропусна първата дузпа за своя тим. След това и Лукас Билия не успя да отбележи и помогна на съперника да триумфира.

Като цяло двата тима изиграха един много груб мач, в който имаше повече нарушения и далеч по-малко интересни положения. През първата част бе сравнително скучно, като чак в 21-ата минута Гонсало Игуаин бе близо до гола, но направи пропуск изскочил очи в очи с вратаря, след като ударът му мина покрай вратата. В 24-ата минута и пред Николас Отаменди се откри добра възможност след едно центриране от фаул, но с глава прати топката до гредата.

Малко след това съдията даде доста спорен втори жълт и червен картон на Марсело Диас за препречване срещу Меси и така Чили остана с човек по-малко. Малко преди почивката и Аржентина остана в намален състав. Отново решението на рефера бе спорно, след като директен червен картон получи Маркос Рохо за нарушение срещу Артуро Видал в гръб.

След почивката двата тима заиграха предпазливо и при едно от малкото си интересни положения  Серхио Агуеро стреля, но неточно. В продълженията аржентинците имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Агуеро, но съдията не посочи бялата точка. Малко след това Варгас отблизо не успя да преодолее Ромеро. Последва и пропуск пред вратата на Чили и в крайна сметка до гол не се стигна. Така всичко се реши при дузпите, като двете грешки за Аржентина им коства титлата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



237