Белгия разпиля Унгария и продължава напред на Евро 2016 (видео)


F.

Белгия се наложи над Унгария с впечатляващото 4:0 в 1/8-финална среща от Евро 2016. "Червените дяволи" започнаха по-добре този двубой и още 6-ата минута Лукаку бе близо до попадение, но неговия удар от няколко метра не намери целта. Все пак 4 минути по-късно резултатът бе открит. Центриране на Де Бройне от фаул не намери Лукаку, но Тоби Алдервейрелд го дублира и успя да нанесе удар с глава, който бе точен - 1:0.

В 15-ата минута Де Бройне излезе сам срещу Кирай, но стражът успя да спаси вратата си от нов гол. Десет минути след това Мертенс се отскубна по дясното крило и навлезе в наказателното поле, но там сгреши при паса и пропиля отличен шанс за своя тим.

В 35-ата минута Кевин Де Бройне изпълни отлично пряк свободен удар, но Кирай успя да избие топката, след което тя се отби и в напречната греда, но не влезе във вратата. Унгарците отвърнаха със страхотен удар на Ловренчич, но топката мина встрани от вратата. Малко след това пък Джуджак бе близо до изравнително попадение, но неговия удар облиза гредата. До края на първата част Мертенс пропиля добро положение.

След почивката повечето положения отново бяха за Белгия, но унгарците разчитаха на опасни контраатаки. Все пак всичко се реши в 78-ата минута, когато Батшуай се разписа - 120 секунди след като се появи в игра. А с асистенция се отчете Азар. Това попадение шокира унгарците, които бързо инкасираха още един гол. Той падна в 80-ата минута, когато Еден Азар завърши страхотна атака на своя тим.

Това обаче не бе краят, а в добавеното време Яник Ферейра Караско оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



111