Франция обърна Ейре и отива на 1/4-финалите (видео)


F.

Франция се наложи с 2:1 над Ейре в 1/8-финална среща от Евро 2016. По този начин "петлите" се класират в следващата фаза на турнира. Победата обаче не дойде никак лесно, тъй като домакините изоставаха в резултата на почивката, но все пак през втората успяха да стигнат до обрат.

Срещата започна отлично за гостите, които още във 2-та минута получиха правото да изпълнят дузпа, след като Шейн Лонг бе повален от Погба в наказателното поле. Роби Брейди бе точен от наказателния удар и даде аванс на своя тим. Този гол шокира французите, които бяха по-дейни, но така и не стигнаха до по-добра ситуация през първата част. Играчите на Ейре от своя страна разчитаха на опасни контраатаки, при едно, от които хубав удар на Мърфи бе отразен от Лорис, а при добавката Хендрик не успя да се разпише.

Малко след това Погба пробва късмета си от пряк свободен удар, но от 30 метра, а вратарят на Ейре се справи с това положение. Малко преди почивката гостите стигнаха до нова добра атака, след едно центриране на Брейди от фаул, като Дъфи отправи удар с глава, но топката мина встрани от вратата. Малко след това французите направиха добра атака, но Пайе нямаше късмет.

След почивката атаките на домакините станаха все по-сериозни и логичното се случи в 57-ата минута, когато Антоан Гризман се разписа след великолепен удар с глава след центриране на Саня. В 61-ата минута Франция нанесе своя втори решаващ удар. Жиру свали топката на пътя на Гризман и той я прати в мрежата за втори път.

В 66-ата минута задачата на гостите стана още по-трудна, след като Дъфи получи заслужен червен картон и остави отбора си с човек по-малко. До края "петлите" бяха близо до нов гол, но при едно от добрите си положения - резервата Жиняк нацели греда. Последва и сериозен пропуск на Жиняк, а в самия край на два пъти ирландски футболисти паднаха в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка. Така Франция се класира за следващата фаза на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



122