Дежа Вю! Финалът ще е Чили срещу Аржентина (видео)


F.

Чили и Аржентина ще са съперници на финала и ще спорят за трофея на Копа Америка за втора поредна година. Чилийците ще бранят титлата си, след като във втория полуфинал победиха Колумбия с 2:0.

Двубоят беше прекъснат за повече от два часа заради проливен дъжд и ураганен вятър, но в крайна сметка се доигра. Иначе Чарлес Арангис и Хосе Педро Фуенсалида много ранни голове - още до 11-ата минута и по този начин осигуриха стабилен аванс на своя тим. Първото попадение падна в 7-ата минута, когато халфът на Байер Леверкузен се възползва от грешка на Хуан Куадрадо, който не успя да изчисти топката с глава и от близко разстояние и по този начин бе открит резултата.

4 минути по-късно Алексис Санчес нацели гредата с много силен удар, а при добавката Фуенсалида покачи на 2:0. Почивката между двете полувремена бе по-дълга заради неблагоприятните метеорологични условия. Все пак срещата се доигра, а в 57-ата минута Карлос Санчес получи червен картон. Играчите на Колумбия бяха видимо по-изнервени и това им попречи да успеят.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



205