Гол в края носи победата на Исландия срещу Австрия (видео)


F.

Исландия се наложи над Австрия с 2:1 в среща от груповата фаза на Евро 2016 и по този начин се класира напред в надпреварата.

Още от самото начало стана ясно, че този двубой ще бъде много интересен. Само след 120 секунди игра Гудмундсон стреля в напречния стълб на вратата на австрийците. В 11-ата минута Халдорсон се забави да изрита топката и само късметът спаси вратаря на Исландия от това Марко Арнаутович да отбележи.

В 18-ата минута резултатът бе открит. Бьодварсон изведе исландците напред с точен изстрел от 6-7 метра, наказвайки грешка на Баумгартлингер. Асистенцията бе на Гунарсон, който подаде от тъч, но при повторенията останаха съмнения дали той не е прекрачил тъчлинията.

В 30-ата минута Арнаутович бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му с глава не бе точен. Шест минути по-късно реферът отсъди дузпа в полза на Австрия и показа жълт картон на Скуласон за задържане с ръка в наказателното поле. Драгович обаче изпусна от бялата точка, стреляйки в гредата.

След почивката играчите на Исландия приеха играта в своята половина и повечето положения бяха пред тяхната врата. В 48-ата минута Алаба стреля, но защитник на Исландия успя да избие точно преди топката да влети в мрежата. Малко след това австрийците искаха втора дузпа, след като Шьопф беше повален в наказателното поле, но реферът прецени, че не е било умишлено. До края последваха няколко пропуска на Шьопф, който все пак успя да се разпише след час игра, след като проби добре, финтира съперников играч и стреля точно с левия крак.

Пет минути по-късно Алмер спаси вратата на Австрия след опасна исландска атака. В 69-ата минута Янко пропиля добра възможност за своя тим. До края повечето атаки бяха за Австрия, но в последната минута на добавеното време Траустасон завърши с гол хубава контра на своя тим, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



105