Германия вкара само един гол на Северна Ирландия (видео)


F.

Германия победи Северна Ирландия с минималното 1:0 в среща от груповата фаза на Евро 2016. Повечето положения в мача бяха за Бундестима, който като цяло владееше инициативата и може да съжалява, че не стигна до по-изразителен резултат.

В 7-ата минута Мюлер бе изведен на чиста позиция от Месут Йозил, но стреля в тялото на вратаря Майъл МакГавърн. Малко след това стражът спаси удар на Гьотце, а после Кимих стреля високо над вратата. В 23-ата минута се стигна до нова отлична атака за немците. Гомес свали топката с гърди към Томас Мюлер, но неговият удар излезе в аут.

В 28-ата минута Кимих центрира от десния фланг, а Мюлер засече топката с плонж, но уцели страничния стълб. Логичното се случи две минути по-късно. Скоростна комбинация в наказателното поле между Йозил, Мюлер и Гомес завърши с хубав удар на последния, като топката рикошира в Гарет МакОули и стана неспасяема за Майкъл МакГавърн.

В 34-ата минута Мюлер отново нацели греда, а пет минути преди почивката пак той нямаше късмет да се разпише, като този път неговия удар бе спасен от Макгавърн.

В 52-ата минута Марио Гьотце излезе сам срещу МакГавърн, но отново до гол не се стигна. В 58-ата минута вратарят на ирландците спаси удар на Сами Кедира, а после Гомес не успя да довкара топката с глава. В оставащите минути темпото на игра малко поспадна, но все пак немците бяха тези, които търсеха повече гола, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

Така Германия се класира напред, а ирландците остават трети и ще чакат развитието в останалите групи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



112