Разгромни победи за Аржентина и Чили на Копа Америка


F.

Аржентина записа категорична победа с 4:1 над Венецуела и по този начин се класира на 1/2-финалите на турнира Копа Америка. Интригата в мача приключи след няма и половин час игра, когато нападателят на Наполи Гонсало Игуаин оформи своя дубъл след неразбирателство в отбраната на Венецуела. Иначе той, освен това и откри резултата в 8-ата минута, след като беше изведен в наказателното поле с далечен пас на Лионел Меси.

В края на първото полувреме Луис Сейхас изпусна дузпа за Венецуела, отсъдена за нарушение на стража на Аржентина срещу Мартинес и по този начин не успя да върне интригата. След час игра Меси направи резултата класически след комбинация с Нико Гайтан. Хосе Саломон Рондон намали след удар с глава в 70-ата минута, но Ерик Ламела оформи крайното 4:1 само минута по-късно. Съперник на "гаучосите" в битката за място на финала ще бъде отборът на САЩ.

В другия 1/4-финал Чили разгроми Мексико със 7:0. Четири гола отбеляза Едуардо Варгас, а два добави Едсон Пуч, докато с един се отчете Алексис Санчес. Съперник на чилийците в 1/2-финала ще бъде отборът на Колумбия.

284