Нов късен гол реши мач от Евро 2016 - този път късметът е за Италия (видео)


F.

Италия победи Швеция с минималното 1:0 в среща от груповата фаза на Евро 2016. Двата тима изиграха скучно първо полувреме и едва след почивката се стигна до интересни голови положения. През първата част единствено Едер пробва удар, който внесе за кратко напрежение пред вратата на Исаксон.

В 49-ата минута Пеле стреля, но неточно от добра позиция. В 72-ата минута Ибрахимович направи невероятен пропуск, след като с удар отблизо прати топката в аут, вместо в опразнената врата, но все пак бе отсъдена и засада. В края на мача стана доста интересно, като в 82-ата минута Марко Пароло удари греда с глава след центриране на Джакерини.

Така се стигна до 88-ата минута, когато резултатът бе открит, след като Едер се разписа с хубав удар. Веднага след това "Скуадрата" направи нова хубава атака, но Исаксон спаси удар на Кандрева. В добавеното време Буфон получи жълт картон за забавяне, като легендарният вратар е застрашен да изпусне някой от важните мачове на неговия тим. В самия край шведите претендираха за дузпа за нарушение срещу Гранквист в наказателното поле, но в крайна сметка реферът предпочете да даде край на този мач.

Така Италия се класира в следващата фаза на турнира, след като до този момент има две победи от два мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



117