Румъния и Швейцария поделиха по точка (видео)


F.

Румъния и Швейцария не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в среща от груповата фаза на Евро 2016. "Кръстоносците" стартираха по-добре мача, но с два пропуска се отчете Сеферович. Така, когато най-малко се очакваше румънците поведоха в резултата. В 19-ата минута Богдан Станку реализира дузпа, отсъдена за задържане на Кипчиу от страна на Лихтщайнер - 1:0.

В 26-ата минута Кипчиу бе близо до гол, след като завърта топката с десния крак към далечния ъгъл, но кълбото излезе в аут. Малко след това северните ни съседи отново бяха близо до ново попадение. Сапунару овладява в наказателното поле след центриране и от няколко метра нацелва страничния стълб на вратата на Ян Зомер.

До края на полувремето на Татарушану му се наложи да се намесва решаващо на няколко пъти и той го стори по най-добрия начин. Веднага след почивката Пинтили направи пропуск. В 52-ата минута Джуру изчисти топката точно пред Кешеру, който чакаше да се разпише на празна врата, но това не стана факт.

Така в момент, в който румънците имаха инициативата се случи така, че швейцарците стигнаха до гол. Това стана факт в 57-ата минута, когато Адмир Мехмеди се разписа с мощен удар от воле след центриране от корнер. До края на мача липсваха чистите голови положения, като все пак феновете аплодираха бурно едно изпълнение със задна ножица на Шакири, но този удар не бе опасен и мина далеч от вратата. Така двата тима поделиха по точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



140