Победи и класиране напред за Аржентина и Чили


F.

Аржентина се поздрави с трета победа в предварителната си група на Копа Америка, като по този начин се класира безпроблемно за 1/4-финалите. В последния си двубой от група "гаучосите" се наложиха над Боливия с класическото 3:0. Другият отбор, който продължава напред от групата на Аржентина е Чили, който по-рано през деня обърна Панама от 0:1 до 4:2.

Иначе трябва да се отбележи, че селекционерът на Аржентина даде шанс на голямата част от резервите в мача срещу Боливия. Ерик Ламела в 13-ата и Езекиел Лавеци в 15-ата минута набързо дадоха аванс на своя тим, а в 32-ата и Виктор Куеста записа името си сред голмайсторите. До края на мача до нов гол така и не се стигна. Съперник на Аржентина в 1/4-финалите ще бъде Венецуела, а мачът е на 18 юни.

Чили победи Панама с 4:2, макар чилийците да имаха нужда само от реми, за да продължат напред. Панама откри чрез Мигел Камарго още в 5-ата минута. Играчите на Чили обърнаха резултата до 3:1 с голове на Едуардо Варгас (15, 43) и Алексис Санчес (50). Панамците се върнаха в мача в 75-ата минута, когато Абдиел Аройо намали, но точка на спора сложи Санчес минута преди края на редовното време.

206