Полша с историческа първа победа на Европейско първенство (видео)


F.

Полша победи Северна Ирландия с минималното 1:0 в първи двубой на двата тима на Евро 2016. Двата тима играха предпазливо, като все пак поляците имаха леко надмощие. В 31-ата минута бе първото по-интересно положение, като Милик пробва удар от седем-осем метра, но топката мина над вратата. В 39-ата минута Лафърти игра с ръка, но сигнал не последва, а след това Капустка нанесе много опасен удар, но МакГавърн успя да спаси.

Малко след почивката Полша логично стигна до гол. В 51-ата минута Милик се разписа, като Блашчиковски проби отдясно и върна топката по земя към нападателя на Аякс, който стреля, а топката мина през краката на Каткарт - 1:0. В 68-ата минута Блашчиковски стреля опасно, но топката мина встрани от вратата.

В 71-ата минута тимът на Северна Ирландия стигна до една от малкото си добри ситуации, след като Конър Уошингтън се озова сам срещу Шчесни, но не успя да го преодолее. До края на срещата Полша прие играта в своята половина и това логично доведе до няколко положения пред тяхната врата, но Стивън Дейвис и Лафърти не успяха да пратят топката във вратата на съперника. Така Полша записа своята първа победа на Европейско първенство.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



125