Меси с хеттрик при разгром на Аржентина, Чили с важен успех над Боливия (видео)


В. Мухарски

Аржентина записа втора поредна победа в група “D" на турнира Копа Америка. "Гаучосите“ разгромиха Панама с 5:0 и имат пълен актив от 6 точки. Дебют в турнира за тази година направи звездата на Барселона Лионел Меси. Той остана на резервната скамейка, но след около час се появи в игра и веднага вкара хеттрик за по-малко от 20 минути, разписвайки се в 68-ата, 78-ата и 87-ата минути.

Отаменди откри резултата още в 7-ата минута, след удар с глава, а крайното 5:0 оформи Серхио Агуеро в 90-ата минута. Трябва да се отбележи обаче, че в 31-ата минута Панама остана с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон на Анибал Годой. Така Панама игра един час в намален състав, което оказа сериозно влияние, особено след влизане в игра на Меси.

В друга среща, играна тази вечер чили се наложи над Боливия с 2:1 и запази шансове за класиране в следващата фаза (нещо, което не може да се каже за Боливия, които след две загуби вече със сигурност напускат надпреварата). И двата гола за Чили отбеляза звездата на Байерн Мюнхен Артуро Видал съответно в 46-ата и 90-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Луис Гутиерес. Почетно попадение за Боливия реализира Джасмани Кампос в 61-ата с красиво изпълнение от пряк свободен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



164