Бразилия разгроми Хаити, Еквадор спаси точката срещу Перу


F.

Националният отбор на Бразилия записа разгромна победа във втория си мач от група "В" на Копа Америка. След като в първия си мач "Златистите" направиха скучно нулевото равенство с Еквадор, но този път показаха защо трябва за поредна година да бъдат считани за фаворити. Тази вечер Бразилия разгроми Хаити със 7:1. Много силен мач направи Филипе Коутиньо, който отбеляза хеттрик в 14-ата, 29-ата минута и 92-ата минута.

Освен него се разписаха още Ренато Аугусто в 35-ата и 86-ата, Габриел в 59-ата и Лукас Лима в 67-ата минута. Почетният гол за Хаити вкара Джеймс Марселин в 70-ата минута.

В другата среща от групата Еквадор се добра до много важно равенство - 2:2 срещу Перу. Тимът на Густаво Кинтерос губеше с два гола, но в крайна сметка успя да стигне до точката, която запазва шансовете за продължаване напред в турнира. След само 5 минути игра резултатът беше открит, след като Кристиан Куева с хубав финт се освободи от съперников защитник и прати топката в мрежата. В 13-ата минута перуанците удвоиха аванса си, като този път Едисон Флорес бе намерен на границата на пеналта, и с точен удар в далечния ъгъл направи резултата - 2:0.

В 39-ата минута Енер Валенсия бе намерен отлично и с удар от воле не остави шансове на вратаря - 2:1. В 48-ата минута пък Джеферсон Монтеро бе изведен зад защитата, а той пусна към Милер Боланьос, който от отлична позиция се разписа за крайното 2:2.

Перу е на 2-ото място в класирането в групата с актив от 4 точки. Еквадор пък заема 3-ото място с 2 точки до момента и ще се нуждае единствено от победа над Хаити в последния си мач, за да продължи напред в турнира. Лидер е Бразилия също с 4 точки.

111