Късни голове носят победата на Мексико над Уругвай, Венецуела също с три точки


F.

Мексико постигна успех с 3:1 срещу Уругвай в първия си мач на Копа Америка. "Ацтеките" показаха, че всеки се намират в добра форма и дадоха заявка за спечелването на турнира. Уругвай от своя страна не е същата футболна сила, особено без голямата си звезда Луис Суарес, който продължава да лекува контузия.

Развръзката в този мач беше късна, въпреки че мексиканците бяха повели рано с автогол на Алваро Перейра. В 4-та минута при едно центриране от левия фланг, Алваро скочи и с плонж и опита да чисти топката, но я прати в собствената си мрежа и резултатът беше открит.

Матиас Весино от Уругвай беше изгонен малко преди почивката, а след като и Андрес Гуардадо получи втори жълт картон и силите на терена бяха изравнени, "небесносините" изравниха чрез Диего Годин. В 74-ата минута капитанът се разписа с глава, а последните минути бяха за "ацтеките". в 85-ата минута мощен удар на Рафаел Маркес матира Муслера, а в добавеното време Ектор Ерера затвърди успеха на Мексико, оформяйки крайния резултат.

В друга среща, играна тази вечер, Венецуела победи Ямайка с минималното 1:0, а автор на единствения гол стана Джозеф Мартинес след само четвърт час игра. Трябва да се отбележи обаче, че от 23-ата минута играчите на Ямайка играха с човек по-малко, тъй като тогава реферът изгони Родолф Остин, като това до голяма степен оказа влияние върху играта на терена.

292