Германия с важна победа, Ирландия и Полша също спечелиха мачовете си


F.

Световният шампион Германия постигна важна победа с 3:2 като гост на Шотландия в среща от квалификациите за Евро 2016. По този начин Бундестимът затвърди първото си място в група D, макар резултатите от другите мачове да не позволиха на немците още днес да си гарантират мястото на Европейското първенство.

В 18-ата минута Томас Мюлер откри резултата с помощта на рикошет, но грешка на Мануел Нойер доведе до автогол на Матс Хумелс в 28-ата при центриране от фаул на Шон Малоуни. Отново Мюлер бе точен за своя тим и направи 1:2 само пет минути по-късно с добавка след изстрел на Емре Джан, но Шотландия изравни 120 секунди преди почивката чрез Джеймс МакАртър и нова неубедителна намеса на Нойер.

В 54-ата минута Илкай Гюндоган се разписа след подаване на Мюлер за 2:3, което се оказа и крайният резултат. Така Германия вече е с 19 точки два кръга преди края на квалификациите и удържа първото място - с 2 аванс пред Полша, която по същото време разгроми Гибралтар с 8:1. Шотландия остава на 4-та позиция с 11 пункта и намалени шансове за бараж.

В същото време Ирландия спечели с 1:0 домакинството си на Грузия и събра 15 точки, увеличавайки аванса си на трето място пред Шотландия.

96