Швеция няма да се даде на Русия


F.

Русия - Швеция
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 05.09.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Марк Клатенбърг


Ерата "Фабио Капело" приключи за руския национален отбор по футбол. Легендарният италианец, който пое "Сборная" с големи очаквания, се провали гръмко начело на отбора, под чието ръководството руснаците не постигнаха абсолютно нищо значимо. Русия бе и фаворит в група G, но сега тимът може само да се надява да завърши на някое от първите две места в подреждането, но и това няма да е лесно. В момента "сборная" заема 3-то място в класирането с актив от 8 точки, което на още толкова от водача Австрия и на 4 точки от настоящия съперник Швеция. В последния си мач руснаците отстъпиха за втори път срещу австрийците с 1:0, след като преди това паднаха и във Виена със същия резултат. Ръководството на федерацията, както и привържениците на тима се надяват, че временният треньор Леонид Слуцйки ще вдигне националите на Русия на крака и че тимът ще спечели важния мач срещу Швеция. Няколко дни след настоящия двубой "сборная" ще гостува на футболното джудже Лихтенщайн.

Швеция пък ще се опита да задържи поне заеманата към момента втора позиция, ако "тре конур" не успее да се пребори с лидера Австрия за първото място. Както е известно, първите два отбора от всяка една група се класират директно за финалите догодина във Франция. В момента играчите на Ерик Хамрен са с актив от 12 точки и имат 4 пункта аванс пред Русия. Равенство в Москва със сигурност би устройвало скандинавците, които няколко дни след това ще изиграят може би най-важния си мач в квалификационния цикъл, който е домакинство на Австрия. Добрите новини в щаба на Швеция са, че голямата звезда Златан Ибрахимович е отново на линия. Таранът бе извън терените последните няколко седмици поради травма. С наказание за настоящия двубой е Ким Калстрьом.

След разпадането на Съветския съюз отборите на Русия и Швеция са се изправяли 5 пъти един срещу друг, като скандинавците имат лек превес - 2 победи срещу само 1 за руснаците. Два от двубоите не са излъчвали победител.

Последни 5 изиграни срещи:

Русия:

18 ноември Унгария - Русия 1:2 (Приятелска среща)
27 март Черна гора - Русия 0:3 (Квалификация за Евро 2015)
31 март Русия - Казахстан 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Русия - Беларус 4:2 (Приятелска среща)
14 юни Русия - Австрия 0:1 (Квалификация за Евро 2015)

Швеция:

19 януари Швеция - Финландия 0:1 (Приятелска среща)
27 март Молдова - Швеция 0:2 (Квалификация за Евро 2015)
31 март Швеция - Иран 3:1 (Приятелска среща)
08 юни Норвегия - Швеция 0:0 (Приятелска среща)
14 юни Швеция - Черна гора 3:1 (Квалификация за Евро 2015)

 

Досегашни срещи:

Русия - Швеция

5 срещи
1 победа за Русия
2 равенства
2 победи за Швеция
Голова Разлика: 6:5 за Швеция


Прогноза: Русия - Швеция 1:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
214