Германия се събуди след почивката срещу Гибралтар


F.

Световният шампион Германия постигна категорична победа над аутсайдера в квалификационна група "D" - Гибралтар със 7:0. Така Бундестимът зае второто място във временното класиране, изоставайки на точка от лидера Полша, който по-рано също записа победа с 4:0 над Грузия.

В 9-ата минута Германия стигна до дузпа за нарушение на Джейк Гослинг, но Бастиан Швайнщайгер пропусна от бялата точка. В 28-ата минута резултатът бе открит, когато след грешка в обраната на домакините, топката попадна у Андре Шурле, като нападателят технично успя да я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Втората част започна с нов гол, който падна само две минути след подновяването на играта и бе дело на Макс Крузе, който засече топката на метър от голлинията и нямаше как да сгреши. Само две минути след това резултатът стана класически. След груба грешка в центъра на отбраната на домакините, Йлкай Гюндоган открадна топката и от границата на малкия пеналт реализира третия гол в срещата.

Възпитаниците на Йоги Льов вкараха следващия си гол в 58-ата минута, когато след прекрасна контраатака Карим Белараби бе точен. Андре Шурле отбеляза втория си гол в срещата в 65-ата минута за 5:0. Той оформи своя хеттрик в 71-ата минута, след като получи топката от Йозил и реализира. До края остана време и за още едно попадение, дело на Мкс Крузе за крайното 7:0.

123