Бейл носи успеха на Уелс, Босна и Херцеговина с обрат срещу Израел


F.

Уелс постига важна победа над Белгия в група "В" за Евро 2016. Срещата, която се проведе в Кардиф, завърши с успех - 1:0, а в герой за домакините се превърна Гарет Бейл, който реализира единствения гол. Така "драконите" излязоха на върха в класирането.

Двубоят бе юбилеен за Уелс, които изиграха своя мач номер 100 в Европа. Голямата звезда на отбора Гарет Бейл пък записа своя мач номер 50 с националния екип и се поздрави с гол през първото полувреме.

Футболистът на Реал Мадрид се възползва от груба грешка на Раджа Нианголан. Топката бе центрирана в наказателното поле от пряк свободен удар, футболистът на гостите игра с глава в опит да върне към Тибо Куртоа, но вместо това подари кълбото на дебнещия Бейл, който не сгреши - 1:0.

В друг мач от групата Босна и Херцеговина победи състава на Израел с 3:1.
Израелците поведоха след гол на Бен Хаим, който се възползва от грешка при изнасянето на топката на домакините. Радостта на гостите обаче не трая дълго. Попадения на Един Висча и Един Джеко зарадваха публиката, като футболиста на Манчестър Сити се разписа от дузпа. През второто полувреме Джеко вкара втория си гол в мача, което оформи крайния резултат.

130