Аржентина ще си го изкара на Иран


F.

Аржентина - Иран
Стадион: "Минейрао", Бело Оризонте
Дата: 21.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

В срещата от програмата на група "F" един срещу друг излизат отборите на Аржентина и Иран. Двата състава не познават вкуса на загубата до момента, тъй като "гаучосите" спечелиха първия си двубой срещу Босна и Херцеговина, а Иран и Нигерия не излъчиха победител в мача помежду им, което поне на книга засега запазва интригата в групата.

Двукратният световен шампион Аржентина започна с победа участието си на Мондиала. "Гаучосите" надиграха с 2:1 Босна и Херцеговина, но играчите на Алехандро Сабея не впечатлиха особено много с представянето си, въпреки че са считани за един от фаворитите на Световното. В същото време балканският дебютант остави доста добри впечатления и с малко повече късмет можеше да измъкне поне точка в двубоя.

В самото начало на мача след центриране от фаул Рохо отклони топката с глава, а Сеад Колашинац засече кълбото в собствената си врата. След последвалия натиск на Босна Аржентина успя едва в края на полувремето да се събуди преди да дойде средата на втората част, когато суперзвездата на "албиселесте" Лионел Меси даде втори гол аванс на тима. В самия край на срещата Ибишевич намали за 2:1, но силите на босненците не стигнаха за чудото.

След мача легендата на аржентинския футбол Диего Марадона бе много критичен към футболистите, заявявайки че ако "гаучосите" не заиграят по-добре в следващите двубои, а не да разчитат само на гения на Лео Меси, то шансовете за триумф ще са илюзорни.

Алехандро Сабеля ще заложи на атомно нападение в двубоя срещу Иран и като титуляри ще започне квартетът Лионел Меси, Гонсало Игуаин, Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария. Сумарно четиримата имат на сметката на Аржентина цели 91 гола в противниковите врати.

Отборът на Иран пък има нелеката задача да спре мощната атака на Аржентина. Азиатците направиха скучно 0:0 с Нигерия в първия си двубой в група "F". Най-сериозната възможност за "персийците" дойде в края на първото полувреме, след като Реза Гоочанейхад стреля опасно с глава, но на голлинията Винсент Енеяма спаси с вещина. След края на срещата наставникът на тима Карлош Кейрош не спести критиките към своите футболисти, като дори сподели, че след края на Световното няма да бъде начело на националния отбор, тъй като от футболната федерация на Иран и министерството на спорта нямат намерение да продължат договора на португалеца. За двубоя с Аржентина няма контузени или наказани футболисти.

Двата отбора не са се срещали до този момент, като очакванията са Лео Меси и компания да постигнат втора, при това убедителна победа, за разлика от тази срещу Босна и Херцеговина. "Албиселесте" ще се опита да се реваншира на милионите си привърженици, като демонстрира на какво е способен отборът и защо е сред фаворитите на Световното. Аржентинците разполагат с по-качествен състав, с играчи, които имат опит в най-силните първенства в света, а всичко това предполага убедителна победа за южноамериканците. Тъй като коефициентът за победа на Аржентина е много малък, съвсем спокойно може да насочим своето внимание също към успех на "албиселесте", но с над 3.5 гола.

Прогноза: Аржентина - Иран 4:0


Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

19 ноември Аржентина - Босна и Херцеговина 2:0 (Приятелска среща)
05 март Румъния - Аржентина 0:0 (Приятелска среща)
05 юни Аржентина - Тринидад и Тобаго 3:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Словения 2:0 (Приятелска среща)
16 юни Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1 (СП 2014, Група F)

Иран:

18 май Иран - Беларус 0:0 (Приятелска среща)
26 май Черна гора - Иран 0:0 (Приятелска среща)
30 май Иран - Ангола 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Тринидад и Тобаго - Иран 0:2 (Приятелска среща)
16 юни Иран - Нигерия 0:0 (СП 2014, Група F)


Досегашни срещи:

Аржентина - Нигерия

1 среща
0 победи за Аржентина
1 равенство
0 победи за Нигерия
Голова Разлика: 1:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
160