Дел Боске обеща изменения


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске заяви, че има намерение да освежи състава на своя тим. Поражението от холандците порази не само феновете, но и самия национален отбор на Испания. За да избегне подобни срещи, Дел Боске обещава изменения.

"Това бе ужасно поражение. Но крачка след крачка ние стигаме до това, че не става дума за критична загуба. Възнамеряваме да продължаваме напред, към следващата среща. Много уважаваме отбора на Чили, който също има намерение да продължи напред. Естествено, ще проведем определени изменения, но не смятам да правя прибързани решения. Окончателните детайли ще определим в сряда. Няма необходимост спешно да вадя някого от състава. Разполагам с23 отлични футболисти и задължително ще намерим най-добрия подбор от изпълнители", заяви Дел Боске.

"Що се отнася до Диего Коща, не мисля, че върху играта му повлия освиркванията от трибуните. Работата е в това, че отборът се намира под голям натиск и ние трябва да се справим с това. Няма да позволим тази преса да ни смачка. Заслужаваме критики, но също така заслужаваме и уважение", допълни специалистът.

"Касияс? Той доказа, че е истински капитан на националния отбор. Когато влязох в съблекалнята, той разговаряше с отбора. И всички останали мълчаха. Икер, разбира се, обвинява себе си, но също така знае, че вината лежи върху целия отбор. Той знае, че зад гърбовете си имаме много хора и успя да се прояви като капитан, казвайки толкова полезни думи", каза още Дел Боске.

 

136