Виали: Забавно е да четеш, че Англия ще достигне до финал


Н. Гавазов

Бившият нападател на националния отбор на Италия Джанлуика Виали предположи, че "Скуадра адзура" има малко преимущество пред Англия, заради това, че през миналото лято италианците вече играха по терените на Бразилия в мачове от Купата на конфедерациите.

"Чувстваме, че през миналата година добре опознахме Бразилия. Поради това ние имаме малко преимущество. Знаем какви проблеми могат да възникнат с организацията, с логистиката и което е важно - с времето. За Англия Бразилия е непозната територия. Днешният мач за тях ще стане в известна степен опознавателен", заяви Виали.

"Виждам, чета и знам, че английските фенове в продължение на четири години не много вярват на воя отбор. Но когато дойде време за Световно, те всички започват да говорят за класиране за полуфинал, за финал, за това, че имат най-силния отбор за последните години. Всичко това е много забавно. Италианските футболисти знаят как да се справят с това. Англичаните изпитват натиск когато играят за националния. Но в двубоите от Висшата лига всичко е нормално и там няма никакво напрежение", добави италианецът.

 

108