Дел Боске: Не сме талибани по отношение на стила на игра


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске заяви, че е уверен в добрата подготовка на своя отбор за финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия. Наставникът на шампионите обаче призова играчите си да не мислят за това, че са фаворити и да се съсредоточат върху предстоящите срещи от Мондиала.

"Всичко ще се реши на терена. Ние сме пълни с увереност за това, че добре се потрудихме, но само играта ни ще покаже, дали сме го направили правилно. Всичко, което се случи с нас през последните години е следствие на победата на Испания на Световното през 2010 година. Най-добре е да отложим мислите си, че сме фаворити, моят опит ме убеждава в това. Световното е прекалено сериозен турнир, за да си отвличаш вниманието с подобни неща", заяви Дел Боске.

"Няма никакво съмнение, че Бразилия играе у дома си, това е отличен отбор и те са фаворити за успех. В същото време са изправени пред сериозен натиск, много повече, отколкото на Купата на Конфедерациите. Относно нас, няма някаква вълшебна формула. Има идея, която е основана върху избора на играчите, които притежаваме. Това не означава, че ням други добри отбори, които могат да постигнат резултати. Не сме талибани по отношение на стила ни на игра. Няма смисъл да владееш топката, ако ти липсва дълбочина на състава. Поради тази причина много работим над агресивната игра в отбрана, компактността и пресата", добави специалистът.

 

105