Травмата на Роналдо е заради африкански магьосник


Н. Гавазов

Най-влиятелният шаман на Гана Нана Кваку Бонсам твърди, че именно той носи отговорност за травмата на футболиста от националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо, получена в навечерието на старта на Световното в Бразилия. За това съобщават местни издания.

По-рано Федерацията на Португалия обяви, че нападателят на Реал Мадрид е с травма на мускула на бедрото и възпаление на сухожилието на коляното на левия крак. Все още не е ясно, дали тази травма няма да попречи на Кристиано да излезе на терена по време на турнира, който ще се проведе от 12 юни до 13 юли.

Португалия е съперник на Гана на груповата фаза на Световното. Според думите на шамана, той е извършил редица магически ритуали, които са направени за неутрализиране на Роналдо.

"Продължавам работа над това. Заявявам това напълно сериозно. Миналата седмица излязох да потърся четири кучета, които използвах за последното си заклинание. Призовах специален дух. Още преди четири месеца обещах, че ще направя всичко, за да попреча на Роналдо да играе на Световното първенство или поне за мача срещу Гана", заяви шаманът.

Според думите на магьосника, нито един доктор не може да излекува футболиста, намиращ се под въздействието на магическите сили.

"Докторите не са способни да излекуват подобна травма. Те не могат да разпознаят истинската причина за недъга. Днес е коляното, утре бедрото, в други ден ще е нещо друго", каза още магьосникът.

 

105